Grid 2 review

Grid 2 review

Gameontwikkelaar Codemasters komt met een nieuwe game, Grid 2. In de racegame-wereld is Codemasters geen onbekende want naast Grid 1 hebben ze ook de populaire Collin McRae reeks gemaakt.

Best of both worlds

Je kunt wel stellen dat er twee typen racegames zijn; arcade racegames en simulatie racegames. Bij het eerste type games kun je gewoon lekker doorknallen, je kunt vol gas elke bocht door, crashen, je tegenstanders aan de kant beuken zonder dat er maar een krasje op je auto komt. Een goed voorbeeld van een arcade racegame is Need for Speed. Dan heb je nog de tweede categorie, de simulatie racers. Hierbij zijn de omstandigheden zo echt mogelijk gemaakt. Als je iets raakt heb je schade, als je iets hard raakt dan kun je niet meer verder en de besturing duurt even voordat je hem onder de knie krijgt. Game onwikkelaar Codemasters heeft met Grid 2 geprobeerd the “best of both worlds” te combineren.

Raceteam

In Grid 2 gaat het erom dat je een raceteam samenstelt en met dit team, bekendheid vergaart en de racecompetitie wint. Je hebt verschillende typen races, zo heb je bijvoorbeeld promo races, vehicle challenges en liveRoutes. Vehicle challenges zijn races waarbij je opdrachten moet doen om nieuwe autos vrij te spelen. Win je deze races dan is de auto voor jou. In liveroutes moet je routes rijden zonder kaart en het kan zijn dat het circuit halverwege de game verandert.

Grid 2 game

Een van de grote verschillen tussen de simulatie racegames en Grid 2 is het aanpassen van auto’s. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om je bandenspanning aan te passen voor een betere wegligging of betere remmen op de auto te monteren. Wel kun je stickers plaasten op de auto’s, deze stickers speel je vrij met de races en krijg je meer fans en bekendheid.

Grid 2 is zeker geen makkelijke game, ondanks dat het geen echte simulatiegame is, is de besturing erg realistisch te noemen. Ook zijn de races erg uitdagend waardoor je niet even 1,2,3 door de game fietst. Wel is er een rewind functie, iets wat je tegenwoordig vaker tegenkomt in racegames. Met deze functie kun je bijvoorbeeld na een crash het spel stoppen en een paar seconder terug zetten zodat je deze crash kunt vermijden. Check het filmpje hieronder voor 20 min gameplay

Tegenwoordig proberen racegames zich steeds meer te onderscheiden door de graphics en bij Grid 2 zijn deze erg goed te noemen. Dit is ook te merken aan de verkoopcijfers want Grid 2 staat na de release meteen bovenaan de lijsten.

Grid 2 is op dit moment een van de beste games die te krijgen is. Het is gedurfd om het beste van twee werelden in 1 game te stoppen maar het is Codemasters zeker gelukt. De game is op dit moment uiteraard alleen voor de Xbox 360 te koop, of hij er ook voor de Xbox One zal komen is nog niet bekend.

xbox one preorder