The Walking Dead

The Walking Dead

De game die in 2012 werd aangekondigd en dezelfde naam draagt als de tv serie werd door veel journalisten bestempeld als beste game van het jaar. Hij was in eerste instantie in meerdere episodes te downloaden maar vanaf nu is hij ook te koop als 1 fysieke game. Maar is deze positieve kritiek wel terecht geweest? Check deze recensie van The walking Dead en kom erachter.

The Walking Dead is een horror avontuur game (net zoals de tv serie) gebaseerd op de comic van Robert Kirkman. De game speelt zich af in een normale wereld, nou ja normaal, niet helemaal. Het verschil tussen de normale wereld is dat we in de normale wereld onze doden begraven en in de wereld van The Walking Dead lopen de doden rond. En al die doden hebben honger, heel veel honger en het enige wat deze honger kan stoppen is het eten van levende mensen.

Gameplay

Het gaat er in The Walking Dead vooral om dat je geen aandacht trekt van de zombies. Er word vanuit de makers van The Walking Dead op aangestuurd om zo stil mogelijk te zijn. Maar als je de game speelt kom je er waarschijnlijk al snel achter dat dit helemaal niet perse hoeft. Het is gewoon het makkelijkst om zo snel mogelijk van punt a naar punt b te rennen zodat de zombies je niet bij kunnen houden. Het is trouwens niet eens nodig om van ze weg te rennen of er omheen te lopen, nee je kunt gewoon door een groep zombies heen rennen. Op het moment dat je je denkt dat er weer een aantal zombies achter je aan komen kun je ook het beste gewoon even de hoek om rennen want zodra ze je uit het oog verloren zijn lijken ze meteen vergeten te zijn dat ze je in eerste instantie achterna zaten.

Mocht je toch meer actie in de game willen dan is het niet verstandig om de zombies neer te schieten. Dit kost namelijk ontzettend veel munitie, de zombies lijken er immuun voor te zijn en je trekt er vooral de aandacht mee van de andere zombies. Als je zombies wil killen kunt je het beste een bijl pakken en ouderwets koppensnellen, dit gaat snel en de zombies kunnen er niet goed tegen.

Ook qua visuals is The Walking Dead niet het mooiste spel wat er om het moment op de markt is. Als we eerlijk zijn kun je goed zien dat het spel in 6 a 7 maanden in elkaar is gezet. De wereld om je heen ziet er erg saai uit en het decor herhaald zich constant.

Conclusie

Je kunt concluderen dat The Walking Dead geen hoogstaande game is van het niveau dat je tegenwoordig verwacht. Althans voor een betaalde game , voor een gratis online of downloadable game is The Walking Dead een perfecte kandidaat. De game heeft namelijk wel een hoge fun factor, maar de volle pond ervoor betalen is wel erg overdreven met het aanbod wat er tegenwoordig is. Check voor meer de officiële website. van The Walking Dead.