Tomb Raider: A survivor is born

Tomb Raider: A survivor is born

Tomb Raider is een van de Xbox games die ver terug gaat in de tijd. In 1996 zag Lara Croft voor het eerst het levenslicht in de eerste versie van deze game en ondertussen is zijn we alweer het tiende deel aangekomen. In de nieuwste Tomb Raider gaat Lara Croft helemaal terug naar de basis. Het draait zoals de titel al doet vermoeden om overleven. Aan het begin van het verhaal is Lara nog een jonge en onervaren vrouw die zich tijdens het verloop van de Xbox360 game ontpopt tot een die hard survivor.

In deze laatste versie van Tomb Raider hebben de makers de klassieke formule weer op de game losgelaten en dat maakt deze Xbox360 game erg sterk. Aan het begin van de singele player game spoelt Lara Croft aan op een mysterieus eiland. In eerste instantie als een bang meisje maar al snel wordt ze de sterke vrouw zoals we haar kennen van de eerdere Tomb Raider edities. Tijdens het eerste uur van de game moet niet alleen Lara Croft tot haar positieven komen maar ook als speler wordt je gedwongen alle aspecten van het overleven in de jungle onder de knie te krijgen. Hierna volgt een echt Tomb Raider avontuur met genoeg elementen die de 18+ op de hoes duidelijk maken. Waar Lara Croft op het begin nog moeite had om zich te beschermen tegen de elementen van de overigens zeer goed uitgewerkte jungle, heeft ze later in deze game geen moeite met het doorboren van een schedel met een pikhouweel.

Multiplayer

Naast single player is er ook een multiplayer optie te vinden in het tiende deel van Tomb Raider. Alle onderdelen van een echte shooter zijn terug te vinden zoals bijvoorbeeld Team Deadmatch en de Free for all modus. Echter zullen echte die hard shooter fans zich niet in deze editie van Tomb Raider kunnen vinden. Waar je in games als “COD” of “Battlefield” nog even een lekker potje kan knallen zal je in Tomb Raider meer tijd kwijt zijn aan het zoeken naar bijvoorbeeld wapenuitrustingen.

Met de combinatie van een goed verhaal en vette graphics is deze Tomb Raider is voor het eerst sinds het origineel weer een sterke game te noemen. Het is goed om te zien dat Lara Croft weer helemaal terug is van weggeweest. Het is daarom ook echt een aanrader deze Xbox 360 game in huis te halen! Wil je eerst meer informatie over Tomb raider, ga naar de officiële Tomb Raider website.